Thursday, January 31, 2013

Welcome February


**with my SILs. Look at my 'bloated' tummy. :p

Salam ladies :)

Hi...I ols cuti hari wilayah hari ne. Lambai-lambai kat you ols yang kena keja hari ne. :p
It's February. Yeay, excited!!! Welcome my little angel, Ummi & Ayah just cannot wait for you. February, please be good to me.

Sorry if ada yang annoying I asyik cakap pasal baby je. I am in the mood for delivery sangat-sangat dah ne. My mind pun occupied with this thing aje, so memang tak boleh nak tolong la. Haha.

Alhamdulillah semua dah siap laundry. Hari tu masa lipat baju tengok-tengok macam sikit ja baju. Weekend lepas I pergi stock up lagik. Haha. I belom pack hospital bag, Inshaallah hari ne. Hari ne. Hihihi.

My hubs and I were supposed to attend antenatal class at PPUM last Saturday. Tapi boleh pulak terlupa and we went to Tapah instead. Haha. Redha and pasrah je. Memang kena belaja sendiri sebab dah tak sempat nak book and pergi antenatal class laen.

Masa pergi Tapah last week memang membuktikan yang I tak dapat berlama dalam kete. Tupun dah lapik bantal bagai, still sakit belakang especially sebelah kanan. Kalau I balik keje drive sorang pun, yang amek masa paling lama sejam pun I dah tak tahan ngilu rasa belakang ne. Toilet trip takyah cakap la, memang kadang-kadang rasa cam nyusahkan orang. Last sunday, hubs takde and I ikot my MIL & SILs tengok Juvana kat KLCC. Cite tu sejam setengah je, tapi I pergi toilet few times dan memang sakit belakang. Dah pencen tengok wayang, tak sesuai ngan keadaan dah sekarang. Sepanjang kat KLCC berkali-kali kot I pergi toilet. Weekend ramai orang kan, toilet pun beratur panjang, so I memang mintak kat akak cleaner tu yang I nak masuk toilet OKU. Terpaksa. Kencing kadang-kadang tu setitik je, tapi bab nak tahan tu hazab macam kantung dah penuh ja. Rasanya rambut baby dok menyucuk-nyucuk kat pundi kencing dah kot.

Perut I tetiba besar oii. Serious. Asal boleh besar tetiba? Baby is growing and growing kot. Jangan besar sangat baby. Then, kaki I dah membengkak, kalau buat exercise.mencangkung memang terasa kaki berlipat. Kalau jalan tu memang mengah senantiasa, dengan perut membesar bagai dipam-pam kadang I tak dapat rasa kaki kanan I. Semalam bila lepak kat Uptown Danau Kota makan kepok lekor and takoyaki, I terpaksa potong cerita hubs I sebab I dah tak larat duduk. Baru few minutes duduk dah sakit belakang. Kalau kerusi takde sandar belakang memang I tak boleh berlama-lama. Nak terus jalan-jalan round uptown pun tak larat. Sorry hubs I dah jadi orang yang membosankan. :p

Semakin dekat hari nak bersalin, semakin both of us try to do things yang nanti bila ada baby kecik susah nak buat. Sebab tu dah few times malam-malam wandering kat Uptown. Padahal before kawen, even after kawen for a year pun kitorang tak pernah lepak-lepak kat Uptown tu walau Uptown hanya 10minutes from our house. During weekend kadang-kadang I terjaga tengok hubs tak bangun lagik, I terus sambung tido. Nanti tak dapat bangun lambat lagik. Haha. Hubs pun kalau dia bangun dulu, pun tak kejut I. Dia biar je I tido, bila bangun tengok breakfast suma dah siap. Hubs pergi beli breakfast kat luar la maksudnya. I am at my lowest level of laziness right now. Haha. Kasik can la, nanti I will have sleepless nights and rest kan? Heee :)


Published with Blogger-droid v2.0.6

7 comments:

  1. oh man.rindu lak detik2 b4 nk beranak tu. berduaaaaaaaaaaaaa only dgn husband tanpa kehadiran sorg anak. pergh lain rasanya.wpn skrg tgl ank kt mak skjp n g dating serius xsama dah..huhu

    ah rindu rindu rindu.u la niiiiiiiiiiiiiiii ish.

    i kje okkkkk.tp xpe.sgor byk cuti haha. oh masa i dlu sakit blkg tu xdela truk sgt.lenguh tp bole thn.ms tdo je i xselesa. tgk wyg ke apa semua gigih bagai hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am going to miss 'berdua' time too.. :(

      Waaa..kl mmg x bnyk cuti pn.sbb tu i beriya jakun hr ne dpt cuti. Ekeke.

      I rs i brt bdn belebihan gile la sbb tu skt blkg ya rabbi.

      Delete
  2. gedik je nak lambai i tgh keje haha

    memang dh tak boleh jalan jauh dh tu u. tunggu masa je. husband i pun february jugak hihi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. U bkn keje kt putrajaya eh cha? Hahhaa.

      Husband u brapaharibulan? Wah, february baby rockk

      Delete
  3. yeay i pun cuti..sukeee..hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi kl x bnyk cuti sgt kn miza. Sobs :(

      Delete
  4. yeay, cuti jgk! ;) tido puas puaaaas! i'm jealous! Hahaaha..

    ReplyDelete