Saturday, December 8, 2012

Kota Keriangan

Salam :)

Kununnya this weekend nak rehat kat rumah sebab penat last last week tak habes lagik kan..tapi dah dapat hubs yang tak reti nak duduk kat umah diam-diam, memang takde maknanya nak stay at home during weekend.

At first, we both didn't have any plan. Around 9, saturday morning PIL called and said they were at nearby our house and invited us to join them breakfast at one of nearby kedai mamak. Masa nak keluar pergi kedai mamak, I asked hubs yang kita tak pergi mana-mana kan? Sebab pas breakfast boleh terus pergi beli barang basah nak masak. Hubs pulak maen-maen cakap, pergi Genting nak? Hahah. I gelak je la.

During breakfast, my MIL tanya jugak, hari ne ape plan? And my hubs terus cakap ingat nak bawak adik-adik pergi Genting la. Sekali my PIL terus beriya cakap why not, cuti skolah bagai kan? And terus called adik-adik ipar I suruh bersiap. Yes, to Genting we ols semalam. Haha. Macam tu je terus jadi, sebab our house dekat sangat dah nak ke Genting. Bole nampak Genting tu from our house.

Masa ontheway ke Genting tu, hubs I pulak boleh cakap, 'alang-alang tu jom la g Gambang terus'. I terus bantah cakap jauh lagi nak sampai, I tak larat dalam kete lama-lama dan dah rugi separuh hari ne. Kalau nak ke Gambang pagi-pagi kena bertolak dah. Luckily, none of my SIL and BIL yang bawak baju extra. Hee, kalau ikot hubs I cakap nak ke Singapore pun dia boleh terus bawak. Hee

Sampai kat Genting, around 1pm. Luckily senang dapat parking tapi as expected cuti sekolah orang ramai ya rabbi. I memang tak maen ape-ape, dok kat kerusi makan tak henti. Sejuk-sejuk kan memang nak munching aje. By 6pm tu memang mencucuk abes sampai ke tulang tahap kesejukan kat Genting. Tahan je la.

Masa my SIL and BIL maen indoor, I ngan hubs jalan-jalan masuk Poney Outlet, sebab dari jauh I dah nampak sign sales besar-besar.

I tau semua kat atas Genting nun mahal, tapi I tetap nak tengok. I terjah yang 50% off aje la, tengok pink tshirt 1set with pants terus berkenan. Tanya harga after sales, RM38 ja, i tengok hubs and he said amek jela die bayar. I pun amek la, tunggu lagik. Then, I took green gown from the 50% off longgokan jugak. Angkat-angkat cakap comel banyak kali, tunjuk kat hubs dia cakap amek la. Haha. Pastu tak sedar diri bagi betis nak peha, I pergi tengok kat 30% pulak, took one gown and then he said yang tu laen kali, beli kat Poney bawah je (bawah tu maksudnya kt KL, bkn kat Genting). Haha. I cuba nasib je, mana tau lepas kan? Masa nak bayar nampak banyak rompers dalam kotak hanging kat counter. I saja pegang-pegang, bukak 1 kotak to feel the material. Pastu salesgirl cakap, yang ne Buy 1 Free 1. I pun pandang hubs and he nodded. Haha. Total damage kat Poney semalam adalah RM170++. I rasa sangat berbaloi sebab material sangat bagus dan design comel-comel-yang-OMG-i-cannot-resist. Haha. Macam ne la kot purchasing impulse for baby girl ne. Cant imagine how Im going nuts bila baby dah keluar nanti. Hee.

I terus rasa semangat giler pas shopping kat Poney. Sepanjang hari ikot adik-adik ipar I maen tu macam sakit kaki penat semua ada. Hee. We went back to KL around 8pm, sebab tak tahan sejuk. Semua bajet kebal tak bawak sweater/cardigan. Sebab last time ktorang datang stay sampai pukul 11 pun masing-masing okay, xpayah pakai sweater bagai pun even memang bawak. This time malas nak bawak, tengok-tengok sejuk mencengkam lah pulok.

Today, we were supposed to join rombongan merisik cousin hubs I, tapi sakit perut pagi tadi and hubs left me at home suruh rest. Plus kaki I pun cam kembang semacam ja. I need to have a good rest today, or else esok keje I jadi lemau pulak. Hmm

Published with Blogger-droid v2.0.6

14 comments:

  1. haha husband u mcm husband i. suka je buat benda tak plan terus on je kdg geram i. kalau tak takdela ptg2 pun naik cameron lagi malam terus turun. bukan gnting ok cameron eee geram haha

    tp takpela terisi juga masa u kan siap dapat shopping utk baby lg. btw u comel je perut nampakkk alolo :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. U lagik gle..pegi cameron cm g psr mlm je. Hehe

      Delete
  2. dah confirm girl ek? bestnyer memang best la shopping. sekarang pun mmg tengah sale kan.best2!

    ReplyDelete
    Replies
    1. So far mmg confirm girl. Inshaallah :) kena siap duet je la time sales ne. Haha

      Delete
  3. U still muat skirt jeans tu? Ayoo i xmuat huhu. Dlu i ade kuota tiap thn kne g genting. I hv this something feel connected dgn genting haha. Ms dating husband i lyn la if nk g. Skrg i bg hint byk kali dia wt bodo je sighhh. Pdhl hati meronta bosan2 wiken nl naik sne.xbuat ape pn.sj trun naik haha.tp dia bkn jnis kaki jln sgt. Huhu. Dia jnis ske duk umh. Contra dgn i. Kdg2 boring i tp tahannnn jelah haha

    ReplyDelete
  4. Lisa.tu maternity jeans sbb tu bole muat. Haha.prt i membesar dgn jayanya skrg. Hee.

    I pn slalu g genting mlm2 xtau nk buat ape. Naek ats 2,3 jam pastu blk.i mmg jrg pegi genting maen any rides.i think im too old fr that.haha.

    I mcm husband u kot, prefer rest kot umah je tgk tv.tp dh kuasa veto kt hubs, mmg ikot je la.luckily u hv Hannah now, so weekend lpk umah pn xla boring sgt kn?

    ReplyDelete
  5. weee, confirm gegirl yer.. nanti makin nak dekat brsalin akan makin rambang mata nak shopping bj for baby. bj gegurl sgt comel kan. heeee ;) da nampak perut u makin membesar, cute jer ;).. Bey, bagus tu weekend husband you bwk jenjalan camtu, nanti inshaaAllah senang nak brsalin.. mlm2 kat rumah letak kaki tu tinggi, kurang sikit bengkak.. take care! ;)

    ReplyDelete
  6. Inshaallah confirm gegirl. Wee..excited owh. Adrenalin rush tgk baju baby girl :)
    Harapnya mudah bersalin la. Everyday now, i akan jalan2 kt ofis during lunch, tp slow2 la. Hope dapat ease the labour process. Thanks Hazz

    ReplyDelete
  7. salam
    where u bought that maternity skirt eh? baju pun cantik.aiyah...currently 25w tp da mulfunction wardrobe da.share please...

    ReplyDelete
  8. Salam Hannan :)

    I bought the maternity skirt at Scarlet Jusco Midveli. Murah je RM59.90 if im nt mistaken. Hee. Baju kt GAP KLCC.
    Grm gle kn ble bnyk bju x muat. Nk plih bju pn berejam2 dpn cermin

    ReplyDelete
  9. geram sgt, sampai pernah sekali i unzip pant time nak keluar makan!oh, ok tq.must buy...must buy...:)

    ReplyDelete
  10. Hhaha.i did that too.sanggup unzip pant nk bgaya punya psl.now prt da bsr xdpt lagik nk unzip bagai.hee. GAP tgh sales skang, do hv a look. Banyak new design :)

    ReplyDelete
  11. Omg. Baru nampak baby bump ko yang. Tetiba rasa terharu sendiri. Huhu

    ReplyDelete
  12. Haha..skang prt ak mmg dh bsr. Ppl start noticed and mmg org akn tgk at one glance la kt bump aku neh. Haha.tunduk tgk bwh mmg x nmpk jari kaki dh.nmpk prt aje. Tula lama sgt x jmp ko ne yang

    ReplyDelete