Monday, October 3, 2011

Paper Fan Deco

I always like this paper fan deco instead of paper flower. Dont know why, maybe I found out paper flower a little bit leceh kot. As for me la, no offense yep.

I am not a creative-type-of-person. I even google how to actually fold the paper to make it round in shape. I know how to make a paper fan, tapi bukan bentuknya semi-circle kah? Shame on me. Haha. Rupanya kena sambung/glue the 1 paper fan together. In the middle, bole letak doily paper untuk effect comel. Senang je kan? 

At first I was planning to have a paper fan deco for my dais. Thinking of D-I-Ying it, but I am afraid if my parents rejecting the idea. I am living at the Kampung, I dont think I boleh tahan dengar mulut orang cakap how simple my dais is. For me, it's totally fine :) 

Jadi, bila impian tak terlaksana tuh saja je la browsing untuk puaskan hati. Not even deco at dais, deco at candy buffet, bilik pengantin, guestbook table pun boleh.

**some of the pictures below i tak ingat source, i main save je...sorry ye, will update on the source if dah jumpa k. :)




Source: blogger b2b jugak, tapi i lupa la blog add dia

Source: Partypopperz


6 comments:

  1. paper fan!!! unik sgt.deco untuk photobooth pun cantik gak :)

    ReplyDelete
  2. Simple + Nice = I like (^_^)

    ReplyDelete
  3. org tua2 mmg gitu kann. nanti dikatanya simple sgt tak macam pelamin pulak. heheh. xpa, kalau tak dpt buat di pelamin, idea 2 gambar yg last tu pun hokay. niceee sgt buat deco tuk candy buffet or table centerpiece! caiyok2!! =)

    ReplyDelete
  4. @cik zimie~ setuju!!!tapi i xde buat photobooth la plak..hehe :)

    @HH~ me like it too

    @cik hazz~ yela, org tua2 still prefer bunga kembang setaman untu dais deco..what to do... tp akn cuba usaha gk selitkan paperfan deco ne kt anywhere..gigih nk buat jugak tu.hehe

    ReplyDelete
  5. huhuhuh... you punya date dah di booked...
    Kalau tidak maybe HH berpeluang shoot pengantin berlatar belakang kan paperfan deco :)

    ReplyDelete
  6. @HH ~ itulaa.....terlambat pulak i book photographer.. sobs sobs..

    ReplyDelete