Thursday, June 9, 2011

Masa yang Sesuai untuk Terjah Bridal Boutique


Maybe disebabkan research/survey tak cukup. Malu bertanya jugak. Jadi macam my case, I ngan I.Z decided nak survey Bridal Boutique last week. Beriya benar ne siap ajak I.Z ikot balik Kedah. Yep, berjaya survey few Bridal Boutique. And Alhamdulillah, both of us dah agreed nak amek from which boutique. Cumanya, kes baju belum settle, sebab time cuti sekolah bersamaan time orang berkenduri-berkendara. Jadi, banyak baju yang keluar. Keluar di sini membawa maksud, pengantin sewa pakai. Memang la tak dapat tengok dan try semua baju. Baju yang tinggal semua macam, 'adoiiii, tak up-to-date lansung'. That's why la baju-baju yang tinggal memang tak enak di pandang mata. Boleh dikatakan semua boutique yang I survey, semua takde pic collection of their outfit. Kan dah membuang masa, kena datang lagi sekali dan I.Z pun kena angkut balik Kedah lagi sekali. Tapi tak pasti lagi bila, most probably after raya la. Nak pilih baju, I.Z mesti ada, so dia boleh komen baju mana yang bila I pakai, sedap mata memandang. Pandangan beliau sangat penting.

Jadi, peringatan.. Jangan sesekali datang survey time musim kenduri kahwin. Datang a few weeks after redha demam kenduri. Agak-agak datang time bulan puasa, boutique bukak ke tak eh? Hehe

Dan sangat keciwa jugak, kebanyakan baju kt boutiqeu heavy with beads, crowded semacam. I sangat tak berkenan. Found one yang berkenan. Just nice. Tak heavy, tapi color putih la pulak. Thinking of nak tailor-made baju sendiri. Tapi I sangat taktau which material yang okay, nak design camana. Sangat berisiko, takut tak jadi, takut buat nampat lagi gemuk, takut simple sesangat, rugi duet den. Banyak benda nak kena fikir ni. Pastu pas kahwin nanti, baju tuh nak buat apa? Mesti jarang jumpa event yang sesuai untuk pakai semula baju tersebut. Cost buat sendiri bole tahan tinggi jugak tuh. The best part, baju tu memang ngam cun size kita. Memang akan nampak terletak elok la. Tapii........ Hmm, dah banyak 'tapi' nie..Pening pala den. Pendek kata, memang terbelenggu jiwa selagi tak dapat nak selesaikan kes baju bersanding nie.

3 comments:

  1. beli jeee siap punyaaa. nanti bg anak pakai pulak. hahah :P

    ReplyDelete
  2. aya ~ i kasi u yang pakai la pulak eh? hehehe

    fiza ~ u pun terjah tak kena time jugak eh?

    ReplyDelete